Nepotrivire a numărului de pași între aplicații

Îmi urmăresc pașii atât în aplicația StepSmash, cât și în aplicația Samsung Health.

Samsung Health este sincronizată perfect cu ceasul meu, dar în StepSmash uneori am mai puțini pași; de exemplu, în provocarea de pași am cu aproximativ 3k pași mai puțin decât în Samsung Health.

Un lucru pe care l-am observat azi a fost că am intrat în aplicație la un moment dat, aveam un anumit număr de pași, apoi am intrat mai târziu și aveam mai puțini pași :sweat_smile:

De asemenea, am participat la provocarea bingo și am „cheltuit” niște pași acolo. Poate că au fost scăzuți și din provocarea mea de pași, sau este un comportament intenționat?

Spuneți-mi dacă mai sunt și alte informații pe care vi le pot oferi și care ar putea fi utile în legătură cu asta.

Ne uităm și vedem ce se întâmplă.

Ai fi dispus(ă) să te alături programului nostru beta închis pe Google Play? Asta ne-ar permite să îți trimitem mai repede versiuni pre-lansare, în timp ce lucrăm la rezolvarea problemei.

Am observat unele probleme persistente, în mod specific cu sincronizarea pașilor din Samsung Health, iar până acum nu am avut mulți utilizatori care să revină cu detalii după ce au raportat problema. Asta a făcut mult mai dificilă identificarea cauzei principale. Ne-ar ajuta mult să avem pe cineva dispus să testeze remedierile și să împărtășească rezultatele.

Sigur, cu plăcere! Spune-mi cum decurge procesul de acum înainte.

Îți mulțumim încă o dată că ești dispus(ă) să ne ajuți să investigăm problema. Apreciem foarte mult!

Am adăugat adresa de e-mail asociată contului tău StepSmash în grupul nostru Google Play beta. Dacă acea adresă de e-mail nu coincide cu contul Google Play de pe dispozitivul tău, te rog trimite-mi un DM cu adresa corectă și o voi adăuga pe aceea.

Te poți înscrie la versiunile beta aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stepsmash.app

Dacă o versiune beta se dovedește a fi deosebit de problematică, poți renunța oricând din același link și să reinstalezi versiunea stabilă.

Acum trimitem o versiune cu logare suplimentară de depanare, special pentru sincronizarea cu Samsung Health. Pe baza raportului tău inițial, cea mai bună presupunere a mea este că fie e un bug persistent legat de ora de vară în SDK-ul Samsung Health, fie un bug în modul în care gestionăm datele în aplicație, fie o problemă pe server la salvarea lor.

Cea mai recentă versiune, cu logare suplimentară, este acum disponibilă pe canalul beta în Google Play.

După ce o instalezi, te rog să folosești aplicația ca de obicei. Vom începe să analizăm noile loguri împreună cu ce fac serverul și baza de date, ca să vedem dacă nu cumva ceva merge prost în acel strat.

Dacă observi din nou că îți scad pașii, ar fi deosebit de util dacă mi-ai putea spune cam când s-a întâmplat și la ce oră foloseai aplicația când ai văzut asta. Asta îmi va permite să mă uit mult mai atent la sesiunea de sincronizare de pe dispozitivul tău în jurul acelui moment exact.

Sper să devină repede evidentă cauza și să o putem rezolva (dar, desigur, acum că ne uităm atent, probabil că pașii tăi se vor sincroniza perfect de aici înainte) :sweat_smile:

Am urmat linkul pe care l-ai postat aici, mă trimite în aplicația Play Store, dar nu văd nicio versiune nouă, doar cea din 30 martie.

Nu știu dacă ar fi trebuit să se întâmple ceva, dar n-am primit nicio notificare pe e-mail că am fost adăugat(ă) în grupul beta (am verificat toate folderele).

Ți-am trimis un link diferit prin DM.

iată un exemplu de pași retrași; poți vedea ora mea locală în colțul din stânga sus

Sunt în România, deci sunt pe fusul orar GMT+3

Asta e foarte util, mulțumesc! Ne apropiem de identificarea unei probleme legate de interacțiunea server->bază de date și avem un build care pleacă spre serverele noastre și care adaugă logare suplimentară, ca să ne ofere mai multe date pentru depanare :crossed_fingers:

O, tare! Am mai multe legături personale cu România și am avut ocazia să petrec o săptămână călătorind pe acolo primăvara trecută. E o țară atât de frumoasă!

1 Like

Cred că am găsit problema. Mai verificăm câteva lucruri ca să validăm modificarea înainte să o lansăm pe servere.

Actualizarea serverului este în curs de distribuire și probabil conține remedierea.

1 Like

Pentru integrările bazate pe client, aplicația verifică mai întâi cu serverul ca să afle cât de mult în urmă trebuie să sincronizeze.

Ca parte a acestei ultime schimbări, am setat temporar fereastra de lookback la 7 zile pentru conturile Samsung Health care încă nu se sincronizaseră cu versiunea curentă a serverului. Asta a oferit aplicației șansa să recupereze și să restaureze orice date lipsă din acea perioadă.

După ce contul tău a finalizat acea sincronizare de 7 zile pe acest build, ar fi trebuit să-ți fi mărit totalul cu aproximativ 17.000 de pași pentru intervalul respectiv :tada:

Îți mulțumim mult că ți-ai făcut timp să ne ajuți să reproducem problema și să instalezi builduri de test ale aplicației!

Minunat, se pare că acum e la nivelul aplicației mele Samsung Health. Te țin la curent dacă mai observ vreo neregulă.

Îți mulțumesc încă o dată pentru remedierea rapidă!

1 Like

Cu plăcere! Mă bucur că am putut ajuta!

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.